Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Tsmc Och Nvidia Investerar I Svensk Startup

TSMC och Nvidia investerar i svensk startup

Finwire AB får finansiering för att utveckla 3D-integrerade kretsar

Samarbetet syftar till att påskynda utvecklingen av avancerade halvledartekniker

TSMC, världens största kontraktstillverkare av halvledare, och Nvidia, ledande inom tillverkning av grafikprocessorer, har investerat i svenska startup-företaget Finwire AB. Investeringen kommer att användas för att utveckla Finwires teknik för 3D-integrerade kretsar (3D-IC), som har potential att revolutionera halvledarindustrin.

3D-IC-tekniken möjliggör stapling av flera kiselskivor ovanpå varandra, vilket skapar en mer kompakt och energieffektiv design. Detta kan leda till betydande förbättringar inom prestanda, strömförbrukning och kostnad för olika applikationer, inklusive artificiell intelligens (AI), högpresterande databehandling (HPC) och fordonsindustrin.

Finwire AB har utvecklat en banbrytande teknik för att sammanfoga kiselskivor i 3D-IC-arkitekturer med hög densitet. Företagets patenterade Through-Silicon-Via (TSV) -teknik möjliggör hög bandbredd och lågt motstånd mellan kiselskivorna, vilket är avgörande för att uppnå hög prestanda i 3D-IC-enheter.

Samarbetet mellan TSMC, Nvidia och Finwire AB kommer att påskynda utvecklingen av 3D-IC-tekniken och möjliggöra kommersialiseringen av denna lovande teknik. TSMC kommer att tillhandahålla sin expertis inom halvledartillverkning och förpackning, medan Nvidia kommer att bidra med sin expertis inom arkitektur och design av grafikprocessorer. Finwire AB kommer att leda utvecklingen av 3D-IC-tekniken och integrera den i produkter för olika applikationer.

Investeringen i Finwire AB är ett tydligt bevis på den växande betydelsen av 3D-IC-tekniken för halvledarindustrin. Samarbetet mellan dessa ledande företag kommer att påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av denna teknik, vilket kan leda till betydande innovationer inom en mängd olika branscher.


Komentar